fbpx

BOSRETRAITE - WOMEN ONLY

Je hoofd zit vol. Je hebt al een hele tijd alle ballen in de lucht gehouden en deze moeilijke tijd heeft je alleen maar vermoeider gemaakt. Je snapt niet hoe sommige mensen deze moeilijke tijd heerlijk kunnen vinden! Waar is die rust waar ze het over hebben?

Je wilt graag ontspannen, maar zodra je tijd voor jezelf hebt zit je in je hoofd of ben je doelloos door Instagram aan het scrollen of verlies je jezelf op Pinterest. Je zit veel in je hoofd en je weet wel dat je daar geen rust vindt, maar hoe dan wel?

Het is tijd dat er eens voor JOU wordt gezorgd. Zodat jij kunt loslaten.

Mijn bosretraite is een heerlijk, ontspannen weekend met volop tijd en aandacht voor jezelf. Je komt terug bij je ware ik en ontdekt wat de kracht van de natuur voor je kan betekenen. Je leert jouw vrouwelijke kracht weer volledig te omarmen zodat je sterker, vol vertrouwen en nieuwe inzichten én volledig opgeladen weer terug naar huis gaat.

 

Wat ga je doen?

Je mag 2 dagen lang baden in de prachtige natuur, waarbij je je met de 4 elementen (Aarde, Vuur, Lucht en Water) gaat verbinden m.b.v. verschillende activiteiten, zoals meditatie, bosbaden en rituelen. Je gaat je verwonderen over bomen, ontdekken wat het vuur in je wakker maakt. Jouw innerlijke vuur ga je bekrachtigen met het maken van een eigen mesa. Wat lucht en jouw adem transformeert en hoe verse kruidenthee heilzaam is voor je innerlijke lichaam en geest. Door bewust te vertragen in het bos en de natuur met al je zintuigen te beleven, komen lichaam en geest tot rust, en ontstaat er op een dieper niveau ruimte voor verwondering en inzicht. Er wordt voor jou gezorgd en jij zorgt voor jezelf.

In de avond is er tijd voor jezelf om te schrijven of te lezen en goede gesprekken te voeren bij het grote kampvuur met gelijkgestemden. Je overnacht in een luxe tent, waarbij je in de ochtendgloren wordt gewekt door de opkomende zon en vrolijk fluitende vogels. 

Wat staat er op het programma?

Activiteiten, die je bewustzijn vergroten, voor ontspanning en inspiratie zullen zorgen, zoals;

 • Meditaties
 • Bosbaden
 • Vuurritueel
 • Eigen mesa maken*
 • Ademsessie**
 • Theeceremonie

Belangrijk om te weten is dat je geen ervaring hoeft te hebben met bovengenoemde activiteiten.  

De retraite duurt 2 hele dagen en de prijs is inclusief:

 • één overnachting in een luxe tent
 • Bedlinnen met deken (handig om ook een slaapzak mee te nemen)
 • Alle bovengenoemde activiteiten en bijbehorende materialen
 • Alle maaltijden (vegetarische)
 • Onbeperkt water, thee, fruit (hopelijk uit eigen voedselbos) en snacks.
 • Begeleiding van twee professionals (Floor, Verbonden Ademsessie en Samantha)

Tijdens deze 2 mooie dagen in de natuur krijg je uitleg over de bovengenoemde activiteiten en les in hoe je een eigen mesa kan maken en hoe je haar kan gebruiken.

Dit neem je mee naar huis:

 • Een herboren gevoel
 • Rust en inspiratie
 • Een mooie Mesa die jou een gevoel van bescherming geeft
 • De kracht om jezelf te zijn, ook in je dagelijks leven
 • Verbinding met jezelf

Tip: geef jouw mesa een fijne plek in huis bij jouw altaar, waar jij graag bent om tot rust te komen.

De volgende keer als je weer een boswandeling maakt, zal je heel anders tegen bomen aankijken. Als je graag een rustmomentje zoekt, kan je tijdens je wandeling een boom opzoeken, die je het meeste aanspreekt en er lekker tegen aanzitten. Vergeet niet om je pen en papier mee te nemen, wie weet krijg je wel nieuwe inspiratie!

*Wat is een Mesa?
Een mesa wordt ook wel een medicijnbuidel genoemd en wordt door sjamanen (paqo) gebruikt voor o.a. inwijdingen en helingen. Hierin zitten krachtvoorwerpen om mee te werken. Het bestaat uit een daarvoor bestemde doeken uit het Andes, een binnendoek en een buitendoek. Het wordt met behulp van een geweven koord, watana, gesloten.

Een mesa geeft je kracht om het eigen vuur in je hart en van je geliefden weer te ontsteken. Je mesa is je hart, een verlengstuk van je hart, luister en het zal je helpen. Jouw mesa zal je beschermen, helen en kracht geven!

**Wat houdt een Ademsessie in?
Verbonden Ademen betekent dat je de Inademing verbind aan de Uitademing. Ademen doe je onbewust en dat is fijn. Het bijzondere aan je ademhaling ten opzichte van je organen, zoals bijvoorbeeld je lever, hart of darmen is dat je ademen ook bewust kunt doen. Door een verbonden ademhaling kan energie weer gaan stromen en eventuele vastzittende emoties/blokkades doorbreken, hierna volgt een diepe ontspanning waarbij je inzichten en gevoel van compleet zijn naar de oppervlakte kunnen komen. Floor, een ervaren ademcoach zal uitleg geven en de ademsessie begeleiden. 

Wanneer:

Zaterdag 09.30u – zondag 17.00u

Nieuwe planning voor het voorjaar 2022 komt er binnenkort aan!

Waar:

Hele mooie plek midden in de bossen!
(eigen omheinde en veilige bosperceel in Teteringen)

Investering:

687 euro per persoon
Er is plek voor maximaal 4 personen! 

De algemene voorwaarden:

 • De bosretraite gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen.
 • Mocht het door weersomstandigheden op betreffende datum de bosretraite niet doorgaan, dan wordt er naar een andere datum uitgeweken in onderling overleg.
 • Bij annulering binnen 14 dagen voor start; krijg je 50% van het bedrag retour. Bij lock down ivm Corona 100%.
 • Er wordt rekening gehouden met de 1,5 meter afstandsregel.
 • Na aanmelding neem ik persoonlijk contact met je op voor een telefonische kennismaking. Zo kom ik op de hoogte van jouw verwachtingen, je verlangens en mogelijk zijn er nog zaken die handig zijn om te weten van elkaar. Ook is het een fijne manier om rechtstreeks je eventuele vragen te stellen.