fbpx

Intiem Vuurritueel

Laat het verleden achter je,
verwelkom je toekomst.

Intiem Vuurritueel

‘Forgiveness is the light of fire.’

– Samantha –

Oorsprong

Vuur… symbool voor levenslust, transformatie en creatie, maar vuur wordt ook vaak gekoppeld aan de zon. In de oudheid werd het vooral gebruikt om jezelf op te warmen en om voedsel te bereiden. Maar, bij vele oudere volkeren werd het vuur gebruikt voor heilige rituelen, zoals in het sjamanisme. Het vuur wordt hier als medium van verandering gezien.

Ontdekkingsreis

Het intieme vuurritueel is gericht op het achter laten van je verleden en het verwelkomen van de toekomst.
Wat wil je niet meer met je meedragen en wat zou je graag juist wel willen. Vuur werkt transformerend en helend, maar het geeft je ook kracht en inspiratie. Ontdek waar jouw innerlijk vuur weer van gaat ontbranden.

Voor wie?

Voor mensen, die graag afscheid willen nemen van het oude. Het graag een plekje willen geven, zodat ze plaats kunnen maken voor het nieuwe. Zou jij die stap graag willen zetten? Lees dan snel verder.

Wat ga je doen?

Je wordt ontvangen in mijn privé bos en je krijgt uitleg over wat we gaan doen. We starten met een fijne aardende meditatie om wat meer uit het hoofd te komen en in te tunen bij je gevoel en intenties. Met jouw intenties, wat je niet langer meer met je mee wilt dragen en wat zou je graag juist wel willen, ga je het bos in. Onderweg kom je als vanzelf 2 stokken tegen, die het verleden en het heden representeren. Deze bezinningsoefening doe je samen in een kleine groep van gelijkgestemden. Jouw stokken neem je mee terug naar de vuurplaats, alwaar het vuurritueel begint. 

Door het ritueel ombinden van jouw stokken met bloemen en gekleurd touw zet jij jouw intenties kracht bij om het daad werkelijk te laten transformeren door het vuur. Met de klok mee leg je om beurten de 2 stokken in de vuurplaats. Als iedereen is geweest wordt het heilige vuur ontstoken. Tijdens het ontbranden van de stokken blijven alle ogen op het vuur gericht, opdat het vanzelf dooft.

Het kan zijn dat er nog stokken van voorgaande vuurrituelen aanwezig zijn. Deze worden iedere keer weer opnieuw ontstoken totdat ze helemaal zijn ontbrand. Je wordt hiervan persoonlijk door mij op de hoogte gebracht.

Intenties hebben tijd nodig, soms is dat meer dan één vuur.

Na het vuurritueel is er ruimte om je intenties te delen met de groep en mag je twee kaarten trekken uit het mooie kaartendek ‘Levensbomen’ van Marjanne Huising. Je krijgt uitleg over de symbolische betekenis van de door jou gebruikte kleuren tijdens het ritueel.

We hebben gezamenlijk ter afsluiting een heerlijke kruidenthee en wat lekkers in het bos.

Aantal deelnemers Vuurritueel

Ik werk graag met kleine groepjes met maximaal 6 deelnemers, zodat ik iedereen de juiste aandacht kan geven. Bij minimaal 3 deelnemers gaat het vuurritueel door.

Individuele sessie

Heb je meer interesse in een individueel ritueel met alle aandacht voor jou en jouw proces? Dat is ook mogelijk.

Het intieme vuurritueel wordt speciaal op jou afgestemd, waarbij we nog meer de diepte in kunnen. Naar wens kan het gecombineerd worden met een bijzonder Altaar en mogelijk een afgestemde affirmatie kaart.

Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Locatie

In een prachtig mooi privé bos van 2,3 hectare in Teteringen (nabij Breda). Het is omheind met een hek, zodat je je ook echt veilig voelt. Na aanmelding en betaling ontvang je de exacte gegevens en de routebeschrijving. 
We zijn gedurende het ritueel in het privé bos. Voor een sanitaire stop kan je gebruik maken van het ecologische toilet welk aanwezig is in het privé bos.

Samantha heeft naar aanleiding van mijn persoonlijke verhaal een altaar gemaakt. Het hele proces was prachtig! Wat begon als een aanvraag voor een op maat gemaakt altaar, eindigde in een heel waardevol ritueel. We hebben gemaild en gebeld en Samantha voelde dat ze meer dan alleen het altaar maken en opsturen moest doen en stelde voor het altaar te overhandigen tijdens een vuurritueel in haar eigen bos. Het was zo bijzonder om dit te mogen ontvangen en gevoelens/emoties/gebeurtenissen te transformeren, heel dankbaar ben ik daarvoor. Bij het altaar had zij ook een affirmatie kaart gemaakt die in de gleuf van het altaar past. Het origineel, wat groter van formaat, kreeg ik er ook bij en wat zij had getekend en geschilderd was zo toepasselijk voor bij mijn verhaal dus die kwam wel even binnen op een hele goede manier. Het altaar is schitterend, heel persoonlijk en met liefde gemaakt. Het voert te ver om alles te beschrijven van het ritueel maar ik kan je aanbevelen om op deze site over te lezen en mocht je dat ook willen contact met Samantha op te nemen. Deze bijzondere en lieve vrouw heeft mij in ieder geval geholpen in mijn proces van heling en acceptatie en het altaar heeft een goede plek in mijn huis gekregen. Dank je Samantha voor het prachtige altaar, de kaart, het vuurritueel en je aandacht!

Voorwaarden om mee te doen

  • Je staat open voor de transformerende kracht van het vuur; 
  • Toon respect naar de bomen, het zijn net als wij levende wezens, die ook hun eigen grenzen hebben;
  • Je bent goed ter been, je legt geen hele kilometers af, maar je kan wel veel staan. We blijven in het privé bos, zo kan je niet verdwalen;
  • Laat je mobiele telefoon uit of zet hem op vliegtuigstand.

Mocht het door weersomstandigheden op betreffende datum het vuurritueel niet door kunnen gaan, dan wordt er naar een andere datum uitgeweken in onderling overleg. Je ontvangt een week voor aanvang hierover een persoonlijk bericht.

Wow, ben zo enorm blij met mijn altaar. Prachtig gemaakt, Samantha heeft perfect ingevoeld welke bij mij hoort. Werd emotioneel toen ik mijn altaar zag. Ook de overdracht tijdens het vuurritueel vond ik een hele bijzondere ervaring. Zo fijn dat je er een kaart of foto in kunt zetten en dat je wierook, veren, stenen erin kan zetten of erop kan leggen. Echt perfect, met liefde gemaakt.

Duur & tarieven

Het vuurritueel wordt alleen bij droog weer gegeven.

Duur:
3,5 – 4 uur

Jouw investering voor het intieme vuurritueel in een groep is €45,- (er wordt geen BTW verrekend)*.
Voor een individuele sessie is het €75,- (er wordt geen BTW verrekend)*.

Wij gebruiken 10% van de inkomsten voor het behoud en onderhoud van het privé bos. Inmiddels hebben we al ruim 1400 inheemse soorten in het bos mogen planten om meer biodiversiteit en verjonging van het bos te krijgen.

*Ben jij zzp-er en wil je het vuurritueel zakelijk volgen? Dat kan! Laat bij de bestelnotities weten dat je het vuurritueel zakelijk volgt. Wij sturen je na betaling binnen enkele werkdagen de factuur voor je zakelijke administratie. 

Aanmelden & betalen

Je kunt je aanmelden door onderstaande groene knop te gebruiken, de gewenste keuze (groepssessie of individuele sessie) selecteren en meteen veilig betalen. Na betaling nemen we contact met je op om een geschikte datum uit te kiezen en is de boeking definitief. Eenmaal geboekt en betaald kan het vuurritueel niet meer worden geannuleerd. 

Wil je het graag exclusief alleen met je eigen vriendinnen groep doen of alleen met 2 beste vriendinnen? Neem dan even contact met ons op.

Foto van Samantha copyright ReggyPhotography

Wie begeleid je?

Samantha, is een vuurvrouw.

Sinds zij haar kan heugen was ze doodsbang voor vuur. Zo bang, dat ze er niet bij in de buurt durfde te komen. Waar deze angst vandaan kwam, dat wist ze op dat moment niet. Totdat het vuur haar in 2021 steeds meer begon te roepen. Het was tijd dat ze hier iets mee mocht doen.

Door de weg naar haar eigen vuur te gaan ontdekken werd er letterlijk en figuurlijk een vuur in haar aangewakkerd. Nu laat ze mensen graag verbinden met de transformerende kracht van het vuur. 

Heb je een vraag?

Hier vind je alle antwoorden terug op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op info@sapedi.nl.

Je beleeft deze bijzondere dag retraite in een kleine groep van gelijkgestemden. Degene die zich voor deze dag hebben aangemeld komen met dezelfde intentie. Het vindt plaats in een prachtig privé bos welk omheind is met een hek. Zo word je ook niet gestoord, als je een gezellig onderonsje met een boom hebt.

Het is absoluut niet raar om dit spannend te vinden. Je weet immers niet precies wat je kan verwachten. Weet ook, dat jij hier niet alleen in staat. Het wordt een ontspannen en intiem ritueel met gelijkgestemden, waarin jij zelf de controle houdt.

Neem gerust contact met mij op info@sapedi.nl, zodat we samen kunnen kijken naar een oplossing.

Eenmaal geboekt en betaald kan het vuurritueel niet meer worden geannuleerd. Wel is het mogelijk om je plaats door te geven aan iemand anders, die open staat voor de transformerende kracht van het vuur. Laat dit ons wel vooraf tijdig weten via info@sapedi.nl.