fbpx

"Luister en de natuur wijst jou de weg"

Foto van mij in eigen bos

Over SaPeDi

Ik ben Samantha en ben gaan doen wat mij écht gelukkig maakt en geniet inmiddels dagelijks van de rust en natuur in mijn eigen privé bos.

Mijn missie is om jou weer te verbinden met de kracht, rust en wijsheid van de natuur door middel van verschillende activiteiten en inspirerende producten van gerecycled hout uit eigen bos.

Het verhaal achter SaPeDi

Hoi, mijn naam is Samantha, geboren (1975) en getogen in Breda en het gezicht achter SaPeDi. Samen met mijn man sinds eind 2018 trotse eigenaren van een eigen bos van maar liefst 2,3 hectare.

Voor SaPeDi, was ik 20 jaar lang werkzaam als onderzoeker bij een grote farmaceut, waar ik in 2017 in een burn-out belandde. Tijdens mijn herstel ben ik mijn creatieve kant meer gaan ontplooien door het volgen van cursussen in tekenen en grafische technieken. Verdiepte mij in sisterhood, sjamanisme en bijbehorende rituelen en ontdekte zo de heilzame werking van de natuur.

Dit heeft mij doen besluiten om afscheid te nemen van mijn baan en kreeg de ultieme kans om een eigen bos te kopen, wat we met beide handen aangrepen. Ik stuitte op het snoeihout en de dode bomen en ben hiermee gaan experimenteren in combinatie met de grafische technieken. Zo ontstond in 2019 mijn bedrijf SaPeDi (afgeleid van mijn eigen naam Samantha Pellicaan-Dik). Een webshop met inspirerende producten van gerecycled hout uit mijn eigen bos.

Filosofie achter mijn producten

De filosofie achter mijn producten is om jou weer een goed gevoel over jezelf te geven. Laten zien, dat er meer is dan alleen maar werken, je laten genieten van de kleine dingen in het leven. 

Daarom staat er niet voor niets in mijn slogan ‘Feel good moments’. De onderzetters met een feel good quote op de onderkant, zorgt voor een glimlach op ieders gezicht en de nodige gespreksstof aan tafel.

Zo waren mijn allereerste producten de houten onderzetters met happy quotes en memory spel voor kinderen ontstaan.

Heden

Nu, verbind ik jou met de kracht, rust en wijsheid van de natuur door middel van verschillende activiteiten zoals meditaties en retraites. Naast de meditaties, retraites en de houten collectie ontwerp ik ook op maat op hout, kaarten en fine art prints. Voor meer informatie, producten en inspiratie op www.sapedi.nl.

Onderzetters hout met quote 6 stuks
Persoonlijke meditatie in bos

Meditatie & retraites

Door een burn-out in 2017 leerde ik dat ik totaal niet meer naar mijn eigen lichaam luisterde. Tijdens mijn herstel verdiepte ik mij in sisterhood, sjamanisme en bijbehorende rituelen en ontdekte zo de heilzame werking van de natuur. Een vuur werd letterlijk en figuurlijk in mij aangewakkerd. 

Het is voor mij een leerproces over mijn eigen reis met de natuur als mijn raadgever.

Als vrouw weet je intuïtief wat goed voor je voelt. Alleen er ook naar luisteren of de signalen daadwerkelijk van oppikken, dat is echter best lastig. Het vraagt je om daadwerkelijk even stil te staan, weg van alle ruis en te verbinden met jouw oerkracht.

Tijdens mijn retraites ga je deze verbinding aan met hulp van – en midden in – de natuur!

Samen ontdekken we wat de kracht van de natuur voor jou kan betekenen. Dit doen we d.m.v. verschillende activiteiten, zoals meditatie, bosbaden, klankschaal massages en een bijzonder en intiem vuurritueel

Ga je mee op ontdekkingsreis?

Uniek, duurzaam & exclusief

Mijn liefde voor tekenen/illustreren, print making, bomen en natuur zie je terugkomen in mijn producten.

Alle producten in mijn webshop ontwerp en maak ik zelf. Van het zagen en frezen tot aan het maken van de stempels en het drukken op het hout. Het stempelen op hout doe ik volgens een oude ambacht aan de hand van een antieke boekenpers.

Het hout komt rechtstreeks uit de natuur en wel uit mijn eigen bos. Er wordt alleen gebruik gemaakt van gerecycled hout. Favoriete houtsoorten waar ik graag mee werk zijn Acacia en Amerikaanse eik.

Waarom?

Ik ben helemaal verliefd op de mooie structuur en vorm van het Acaciahout. Hout ruikt ook zo lekker. Het is uniek, geen houten schijf is hetzelfde, het zijn mooie kunstwerken op zich. Duurzaam, in plaats van dat het als brandhout eindigt, krijgt het snoeihout nu een tweede leven. Exclusief, geen enkel product is hetzelfde. Elk houten schijf vertelt haar eigen verhaal, zoals dit extra mooi te zien is bij de altaren en klemborden.

Altaarhout The Darkness