fbpx

Wat is pendelen?

Je loopt al een tijdje met belangrijke (levens)vragen in je hoofd. Of je het huis wel of niet moet kopen, of je op die nieuwe baan wel of niet moet solliciteren. Eigenlijk weet je alle antwoorden zelf hierop al. Ze liggen verborgen in je eigen onderbewustzijn of je hogere zelf. Alleen hoe kan je makkelijk hiermee in contact komen? Dat kan o.a. door meditatie, maar het kan nog veel simpeler namelijk door te pendelen.

Waar komt het pendelen vandaan?

In de oudheid gebruikte men deze methode al, het wordt net als wichelroedelopen beschouwd als een vorm van wichelarij. De oude Romeinen gebruikte in 300 n. Christus de pendel of een pendulum (Latijn voor ‘slinger’) om antwoorden te krijgen en voorspellingen te doen.

Wat is een pendel?

Een pendel is vaak een druppelvormig, metalen, houten, glazen of edelstenen voorwerp aan een draad of kettinkje. Door specifieke vragen te stellen kan je je onderbewuste triggeren, waardoor de spieren in je arm en hand een beweging gaan maken. De pendel kan alle kanten op bewegen daarom is het fijn om gebruik te maken van een pendelbord, zodat je de antwoorden beter kan interpreteren.

Rozenkwarts Pendel met zakje
Rozenkwarts pendel

Hoe start je met pendelen?

Er zijn verschillende methoden beschreven, maar bekijk voor jouw situatie wat het beste voor je voelt. De volgende methode werkte voor mij het beste door simpele basisvragen te stellen, waarvan je weet dat ze met “ja” of “nee” zijn te beantwoorden. Zo bepaal je wat voor jou de richting van een ‘ja’ of ‘nee’ antwoord is van de pendel. Als je met een pendelbord werkt, kan je het bord in de gewenste richting draaien wat voor jou een ‘ja’ of een ‘nee’ betekent.

Pendelbord levensboom giftbox Kerst
Pendelbord ‘Levensboom’

Je hoeft niet bang te zijn, dat je niet kunt pendelen. Iedereen kan het. Hiervoor heb je geen speciale gave nodig, alleen vergt het soms veel oefening. Als je de volgende stappen aan houdt, kom je al een heel eind:

Stap 1. Kies je pendel en pendelbord

Om te kunnen starten heb je een pendel, een pendelbord en een open mind nodig. Een pendel kiezen is heel persoonlijk, je moet vooral doen wat goed voor je voelt. Het pendelbord kan je makkelijk zelf maken op papier of is te downloaden op internet. Maar, je kan ook een mooi pendelbord kopen waar de antwoorden, zoals ‘yes’, ‘no’, ‘maybe’ en ‘rephrase’ al op staan.

Stap 2. Hoe werk je met de pendel?

Zorg dat je in een rustige ruimte zit waar je niet gestoord kan worden. Steek een fijne kaars aan. Voordat je begint neem je paar keer een diepe ademhaling, zodat je tot rust komt. Houd de pendel bovenaan bij het kettinkje tussen duim en wijsvinger vast. Je kan je arm met de elleboog op de tafel laten rusten, maar je kan de pendel ook in de lucht boven het bord houden.

Stap 3. Bepaal de richting van je pendel

Stel jezelf ‘ja’ en ‘nee’ vragen waar jij het antwoordt al op weet om zo de richting van de pendel te bepalen. Bijvoorbeeld: ‘Ben ik een vrouw?’ De pendel zal dan naar gelang van het antwoord een bepaalde richting op zwaaien. Doorgaans beweegt de pendel van boven naar beneden bij een ‘ja’ antwoord. En, van links naar rechts bij een ‘nee’ antwoord. Maar, dat hoeft niet perse zo te zijn.

Een pendel kan alle kanten op bewegen daarom is het fijn om met een pendelkaart of pendelbord te werken, dit biedt naast oriëntatie ook meer mogelijkheden om de antwoorden gedetailleerder af te kunnen lezen.

Stap 4. Blijf oefenen

Mocht het niet meteen lukken met pendelen? Geef niet op. Het kan nl zo zijn, dat de pendel die je gekozen hebt niet voor jou werkt. Misschien vergt het voor jou veel meer oefening. In dit pendelboek – Alles begint bij de basis – staat alles op een eenvoudige manier voor je uitgelegd. Er staan vele tips en oefeningen in, waardoor je al snel gebruik kunt maken van je pendel. Je krijgt meer inzicht met wat je allemaal kunt doen met je pendel. Je leert om op een goede manier vragen te stellen en daarop juiste antwoorden te krijgen. Dit zal ervoor zorgen dat je veel plezier aan het pendelen beleeft.

Om je een eind op weg te helpen, kan je vanaf 1 oktober een mooie giftbox Joy and Abundance pre-orderen. Deze mooie giftbox bevat alle basismiddelen om te kunnen starten met pendelen.

Sfeerbeeld giftbox Kerst Joy and Abundance
Giftbox Joy and Abundance

Ik wens je veel pendel plezier!

Liefs,
Samantha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *